HTML

http://img2.indafoto.hu/3/1/106241_b152e83ff597b1331cb62b2ee4c98dc9/8751569_50de3613785b74600a42fde5841c8693_m.jpg

Egy keverék kutya mindennapjai

Szöszi, a 8 kg-os, nagyon aranyos kutyus mindennapjait bemutató blog. ( Mert a keverék kutya is kutya! :-) )

Szöszi

szoszimano: képmikulás0

Friss topikok

  • mymilow: Tündéri kutyusod van! :) Én is 100%-ig 'keverék párti' vagyok :) (2010.08.27. 07:50) Szöszi
  • szoszimano: @abdulesmia: Örülök, hogy egyetértesz velem. Nem értem miért kell olyan lenézően beszélni mindig a... (2010.08.25. 21:23) Perint patak
  • abdulesmia: Ez nagyon jó történet volt, most olvasok tovább! Sok sikert az íráshoz! (2010.08.23. 16:23) Rábapaty

Linkblog

Hideg, esős idők

2010.08.31. 20:28 szoszimano

Tegnap arra lettem figyelmes, hogy a Szöszi néha remeg, és nagyon bújik. Betakartam törülközővel, -úgy nézett ki, mint egy pólyás kisbaba :)- és egy 10 perc múlva már semmi baja nem volt, nyugodtan szundikált. Amikor pedig a szobámban nem volt kéznél a törülközője, és szintén remegett, akkor az egyik rövidujjú pulcsimat ráadtam. Nagyon csini volt, legközelebb talán le is fotózom. Majd mindenképpen el kell neki itthonra egy pulóver. Nem gondoltam volna, hogy egy ekkora kutya ilyen fázós..
Biztonság kedvéért sétáknál ráadok egy kiskabátot. Na, meg kényelemből, hogy ne kelljen séták után fél óráig törölgetni, nem szeretném, ha az egész lakást összesározná.
Érdekes, sétálni akár a legnagyobb vihar közepette is örömmel kimenne, de az udvarra, ha már egy kicsit is hideg van, az orrát ki nem dugná.


Kabátkájában lefotóztam:

szoszimano: DSCF2622 szoszimano: DSCF2623





























Holnap ebédután 13 órakor műtik Nyafikát! Izguljatok érte, hogy minden rendben legyen! :)

Szólj hozzá!

Igen!

2010.08.29. 21:01 szoszimano

Nyafinak már van gazdijelöltje! De még nem mehet az új gazdihoz, vár rá még egy műtét.
Vajon ki lesz a gazdija? Találd ki. :)

Szólj hozzá!

Szöszi hasonmás

2010.08.25. 20:40 szoszimano

Éppen ma nézegettem a menhelyeket, hogy vajon milyen kutyusok várnak gazdára. Sokaknál elkalandoztak a gondolataim, hogy jó lenne, ha a Szöszinek újra lenne egy állandó pajtása. De sajnos ez nem rajtam múlik, nem hiszem, hogy a család bele menne..

Egy kutya különösen megfogott, úgy hívják: Nyafi. Szinte teljesen úgy néz ki, mint a Szöszi, csak ő még 6 hónapos, és kan. Ahogyan ránézek a képeire, mintha csak a Szöszit látnám.
[Vagy a fényképezőgépem nem elég jó, vagy én vagyok ügyetlen, de ami fotókat én készítek a Szösziről, nem adja vissza rendesen, mert élőben mindig aranyosabb..]

Előszőr is két kép összehasonlításként:
 

baloldali Nyafi, jobboldali Szöszi szoszimano: Kép0
 

















ismét (még a játékuk is ugyanolyan)

szoszimano: Kép02

















Itt a fórum linkje, ahol még több információ, kép található róla. Remélem hamarosan lesz egy új, szerető gazdija:

http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=Ebremeny&id=1281688599


Még egy két információt leírok róla, és képeket is belinkelek:

"Nyafi fiatal kan kutyus, akit az utcán találtunk bolhásan, félősen, sérült lábbal. Ideiglenes befogadóhoz került, ahol hamar kiderült, hogy kutyákkal nagyon barátságos, imád játszani. Szobatiszta, pórázon szépen sétál. Gyerekeket is szereti. Férfiaktól eleinte fél, de hamar rájön, hogy nem bántja már senki. Mindössze 4kg. Imád ölben lenni. Autót, BKV-t is remekül bírja."
"A bal combcsontja a medencénél nincs a helyén, ez valószínűleg valami születési rendellenesség, vagy egy nagyon-nagyon régi csípőficam ami úgy maradt..nem lehet tudni. Minden doki azt mondta eddig, hogy ez nagyon fáj neki, de mi nem látjuk, hogy fáj. Lehet szegény már megszokta a fájdalmat. Műtét javasolt, mert levágják a csontról a porcot, ami nem illeszkedik a medencecsontba és ott szépen benövi majd az izom, és akkor fájdalom mentesen közlekedhet. Nem életmentő műtét, de javasolt."

 

szoszimano: 20100819 032 szoszimano: 20100819 062 szoszimano: 20100822 006 szoszimano: IMGP2099 szoszimano: Nyafiuj3 szoszimano: IMGP2104 






Nagyon-nagyon szeretném örökbefogadni, de nem hiszem, hogy itthon megengednék. De ha hétvégén együtt lesz a család, megpróbálom őket nyúzni, hátha. De ha nem, akkor is remélem, hogy nagyon jó gazdit fognak találni neki hamarosan.

Ha Te szeretnéd örökbefogadni, érdeklődj ezen a telefonszámon:
Tel: 06703353659 

Szólj hozzá!

Perint patak

2010.08.22. 23:02 szoszimano

Kedvenc, és egyetlen pancsi helye a Szöszinek a Perint patak. A keleti partján szinte mindenhol ellehet engedni szabadon, pórázon nélkül a kutyákat hivatalosan is. :)
Szerencsére az elmúlt pár napban meleg volt, és nem esett az eső, így a vízszint sem magas, bár néhol majdnem elsodorta a víz a Szöszit.
Még mielőtt belement a Szösszencs a vízbe, játszott két kutyussal, sokat szaladgáltak. Arra gondoltam, lehet már nem is lesz kedve játszani a vízbe, hiszen már majdnem 2 órát sétált a Fő téren, a karneválon ( lásd előbbi bejegyzés :) ), és most még jó sokat rohangál is a kutyusokkal. Tévedtem. Ugyanolyan szorgalommal hozta ki a vízből a beledobott pólókat, cipőket, faágakat, mint máskor. Ásott, rohangált. Nagyon élvezte.

Valamit találhatott :) :

szoszimano: SL270444



























...

szoszimano: SL270455



























Annyira aranyos, amikor vizes a feje! (Kár, hogy a kép egy kicsit sötétre sikerült.)

szoszimano: SL270450

























Ezen a képen valamivel jobban látszik, mennyire cuki (nem igazán sikerült, hogy belenézzen a fényképezőgépbe, amikor kellett volna):
 

szoszimano: SL270457

























Na, majdnem:

szoszimano: SL270445

























Sikerült!
Mint egy szupermodell. :D 
Vagy inkább csak egy ázott kutya?
 szoszimano: SL270437


























Talán sás, vagy valami hosszabb fűszál van a szájában?!

szoszimano: SL270431

























Hát, egyiksem. Mindenesetre miután kihozta, már nem nagyon érdekelte az új szerzeménye. :) 

szoszimano: SL270443

























A mai napi séta méltó zárásaként ellátogattunk a közeli kutyafuttatóba, hogy Szöszi találkozhasson a kutyus barátaival. Szaladgálni kezdtek, de Szöszi hamar megunta; szaglászgatni kezdett, majd lefeküdt, és figyelte a többieket.. lehet nem is megunta, hanem inkább csak már fáradt nagyon volt. Úgyhogy hazamentünk. Üdvözölte a családtagokat, aztán evett husit+tápot. Utána ivott, nem is keveset, majd lefeküdt aludni (a lábam mellé a szőnyegre :))...
Szeretek zárásként a bejegyzések végére képeket helyezni, most is így lesz :).
Kutyafuttatón: Szöszi és 3 haverja :P:

szoszimano: SL270388

2 komment

(Savaria) Karnevál

2010.08.22. 21:06 szoszimano

Idén is, mint minden évben a városunkban megrendezésre került az ókori római hangulatot idéző Savaria karnevál. Idén úgy gondoltam, Szöszit is kiviszem magammal egyik nap.
Első nap a volt ovistársammal, neki egyik barátjával, az egyik barátnőmmel, és neki az egyik uncsitesójával mászkáltunk, ill. a Szöszi is velünk volt. Fényképezőgép nem volt akkor nálam sajnos.
Második nap, na, akkor este voltam a városban, Szöszit nem vittem, mert azt hittem, túl nagy tömeg lesz, és szegényt agyontaposnák. Pedig jöhetett volna, mert szinte mindenki a felvonulást nézte (oh, én azt már hányszor láttam..), így ahol vásárolgatni, sétálgatni lehetett, nem sokan voltak (mihez képest). Ettünk fagyit.. aztán meg kolbászt, kenyeret, meg uborkát. Hm.. nagyon finom volt. De azért a Szöszi nagyon hiányzott onnan. A kolbász felét elraktuk a neki, és amikor hazaértünk, egyből odaadtuk neki. Pár perc alatt betörölte az egészet. :)
Harmadik nap, ami egyben a karnevál utolsó napja is, elvittem a Szöszit. Azaz, ezt rosszul mondtam, mert inkább elmentem a Szöszivel, kettesben. :) Sétálgattunk a városban. Nézegette az embereket, sok kis totyogós gyerek oda is jött megsimogatni. :) Sokan mondogatták, milyen aranyos kutyus, de volt egy idősödő nő, aki azt mondogatta a barátnőjének, hogy szegény kutya... Ezt nem is igazán értettem, hiszen nem volt nagy tömeg, sétálgathatott, nézelődhetett, gyerekek simogatták, evett, ivott, és gazdival lehetett.
Voltak lovak, és pónik. Szöszi nagyon figyelte őket, eddig még csak egyszer látott lovakat, még Sárváron, épp egy hintót húztak. Szöszi megugatta őket rendesek :). Most nyugodt volt, de azért szemmel tartotta őket:

szoszimano: SL270393



























Nagyon meleg volt, szinte biztos voltam benne, hogy a Szöszi már nagyon szomjas lehet, ezért kapott egy pohár friss vizet. Természetesen lefotóztam, amint iszik. :D

szoszimano: SL270397



























Vettem cukorkákat, kicsit édesek meg drágák voltak, de nem mehetek haza egy karneválról üres kézzel, nemde? :) Szöszinek is adtam, bár elsőre nem akarta megenni, csak nyalogatta, aztán miután látta, hogy tömöm magamba, ő is neki látott.

szoszimano: SL270000














Miután már mindent megnéztünk, amit lehetett, elindultunk a Perint patakhoz, erről is írni fogok nem sokára, de egy külön bejegyzésbe.
Remélem jövőre egyik este a karneválon majd a Szöszike is velünk fog kolbászozni. :)
Még egy két kép, amit a Szösziről készítettem a karneválon (semmi extra).
 

szoszimano: SL270406 szoszimano: SL270401 szoszimano: SL270404

Szólj hozzá!

Rábapaty

2010.08.15. 21:18 szoszimano

Ismét egy hirtelen jött kitérő egy szintén közeli faluba, de most azért annyi időm volt, hogy vigyek fényképezőgépet. :)
Igazából a testvérem miatt mentünk ki, merthogy focimeccse volt, és még sohasem láttuk játék közben.
Kicsit másra számítottam; azt hittem lesz egy nagy füves-fás terület, ahol elengedhetem a Szöszit, sőt, esetleg egy kis patak is, amiben akár fürödhet. Hát sajnos nem így volt. Egy elkerített kis rész, amin volt egy focipálya, egy büfé, egy játszótér, és egy öltöző. Szöszit nem akartam a pórázról elengedni, habár nagyon engedelmes, és ha azt mondom, hogy marad, ott ül a lábam mellett akár 1 órán át, de lehet nem nézték volna jó szemmel az ottani lakosok, hiszen ők nem ehhez vannak szokva, hogy a kutya is a család része, és nemcsak kerti dísz. Tisztelet a kivételnek.
A meccs nem volt túl színvonalas, de erről most nem szeretnék beszámolni. Szöszi nyugodtan feküdt, és figyelte, ahogyan azok a számára(számomra is :D) idegen emberek kergetik a labdát. Bár néha felállt, és elindult.. de nem engedtem beállni focizni. :) Itt egy kép róla:

szoszimano: SL270387



























A meccs után sétáltunk egyet a faluban, de hamar meguntuk, mert kb. minden második háznál voltak kutyák, akik eszeveszettek ugráltak, és ugattak. Mivel természetesen a területüket próbálták őrizni, nem engedtem oda hozzájuk a Szöszit (kerítéshez otthon, sőt sehol sem), pedig jó lett volna, mert sajnos arrafele egyetlen egy kutyát sétáltató emberrel sem találkoztunk. Na, azért egy csendesebb törpetacskóhoz odaengedtem.. ha nem lett volna ott az a kerítés, biztosan jó nagyokat szaladgáltak volna. Le is fotóztam őket:

szoszimano: SL270368


 


























A falu végén volt egy cipős-ruhás mini bevásárlóközpont, szép kis parkkal. Az áruházba sajnos kutyákat nem lehetett bevinni, így mindig valaki váltásként kint maradt vele, amíg a többiek vásárolgattak.
A parkban volt egy mosómedve, Szöszi nagyon összehaverkodott vele. Ki tudja, lehet, hogyha szabadon lettek volna, még egy jót játszottak is volna. Voltak még birkák is, de Szöszit azok nem nagyon érdekelték, picit figyelte őket, aztán szaglászgatott tovább.

Miután hazamentünk, egyből elmentünk egy nagyobb sétára, hisz amit Rábapatyon mozoghatott, az egyenlő volt a nullával. Mindenképpen szerettem volna, ha készíthetek sok fényképet, amint más kutyákkal játszik, és ahogyan a patakban játszik, de egyik sem jött össze. A fényképezőgépem egy vakuzott kép után lemerült, és a patak vízszintje is túl magas volt ahhoz, hogy a Szöszi beleengedjem a vízben, hiszen már jártunk így egyszer, amikor esőután vittem a patakhoz, hogy 50 méteren át sodorta a víz, és csak a szerencsén múlott (na meg egy hatalmas partról kiálló farönk), hogy nem lett semmi baj..
Végezetül, ha már egész séta alatt cipelhettem a fényképezőgépemet, azt az egy képet, amit sikerült készítenem, nem hagyom kárba veszni! A képen baloldalt egy gyönyörű szép vizsla, jobboldalt pedig az én egyetlen drága Szöszikém láthathó. :)

szoszimano: SL270389

1 komment

Sárváron

2010.08.12. 12:48 szoszimano

Tegnap egy rövid 2-3 órás kitérőt tettünk egy közeli kis városba. Eléggé hirtelen ötlet volt, olyannyira, hogy sajnos még a fényképezőgépet is elfelejtettem magammal vinni. Szöszi nagyon jól érezte magát; új kutyákkal barátkozhatott, fagyimból is ehetett egy keveset, ismeretlen helyeken sétálgathatott, szaglászgathatott. Bementünk egy kisállat boltba is, és vettünk kimérve kb. fél kg Pro Plan halas tápot próbaként, mert amit eddig evett Hill's tápot, attól állandóan pukizott és hasmenése volt. Azelőtt pedig Royal Canin Chihuahua tápot evett, az ízlett is neki, semmi baja nem volt tőle, dehát az nem neki való. :) Majd meglátjuk mi lesz.

Szólj hozzá!

Tüzelőbugyi

2010.08.08. 17:39 szoszimano

Tegnap este végre megjött/meghozták az új tüzelőbugyiját a Szöszikének. A www.limelightfashionpuppy.com -ról rendeltem, a weblap tulajdonosa személyesen hozta el, és adott mellé egy prospektust is.  Jól jött, mert szerintem hamarosan (sajnos) tüzelni fog a Szöszi.. jó lenne már ivartalaníttatni, de az majd csak 1-2 év múlva fog megvalósulni. :)

 

szoszimano: SL270265 szoszimano: SL270259 szoszimano: SL270263

Szólj hozzá!

Üdvözlés - videóval

2010.08.02. 10:09 szoszimano

 Tegnap lekameráztam amikor hazaérkeztünk, hogyan szokott a Szöszike üdvözölni engem/minket. Szerintem nagyon aranyos. :-)

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása